Szabadtéri színházi fesztiválhelyszínné alakítja székházának belső udvarát az ExperiDance!

2016.06.20.

Az ExperiDance tánctársulat létrehozta saját nyári szabadtéri fesztiválhelyszínét, a Factory Fesztiváludvart. A volt Láng Gépgyár közel 1 500 m2-es udvara augusztus 3-tól 7-ig kulturális kavalkáddá alakul: többek között békebeli királyi pompa, cigány folklór és a magyar rockzene nagyjai veszik át az uralmat a XIX. századi műemléképület fölött, mely januártól az ExperiDance székháza.

2016 elején az ExperiDance Production székháza a volt Láng Gépgyárba költözött (Váci út, Forgách utcai metrómegálló), melyet a 19. századi épület eredeti szépségének megtartásával, egy gondos műemlék reorganizációs program keretében újítottak fel.

A menedzsment a gyönyörű, 1890-ben épült ipari épület közel 1 500 m2-es udvarában meglátta a lehetőséget, és a felújítás utolsó fázisában egy nyári színházfesztiválok megrendezésére is alkalmas élettér beruházására, kialakítására szánta el magát. A „Factory Fesztiváludvar” névre keresztelt új kulturális központ 780 nézőt tud majd nyári estéről-estére befogadni.

Az idei évben az egyhetes augusztusi (aug. 03-07.) fesztiválprogram gerincét természetesen az ExperiDance repertoárjának nagyprodukciói: a „Nagyidai Cigányok”, az „Ezeregyév – Generációk”, a mára világsikerű 100 tagú cigányzenekar 40 fős szólistacsapatát is magába foglaló koprodukció, a „Fergeteges”, valamint a társulat idén márciusban debütált Omega musicalje, a „Gyöngyhajú lány balladája” adják majd. A vezetőség a fesztiváludvaron megvalósuló előadásokat „eső biztosnak” tervezi, hisz rossz idő esetén minden nézőnek fejenként 1 eldobható, egyedi „ExperiDance esőponcsót” biztosít térítésmentesen. Az előadások idejére, 4 óra erejéig a gépjárművek parkolása (a gyár területének Váci út felőli oldalán) benne foglaltatik a jegy árában!

Jegyek már kaphatóak az Interticket rendszerén!

ONLINE JEGYVÁSÁRLÁS

Hír megosztása:

Támogatóink