Monte Cristo grófja

Az ExperiDance Production és a Békéscsabai Jókai Színház közös előadása

Szerelem, árulás, bosszú egy mesterien megalkotott műben, melyet mindenki ismer, és az örök kérdés,melyre mindenki választ keres: miszerint van-e kilátástalan helyzet, vagy a remény szikráját tényleg a végsőkig őrizni kell.


A fiatal Edmond Dantest a menyegzőjéről viszik el a rendőrök egy feljelentés alapján. Azzal vádolják, hogy kapcsolatot tart a száműzött Napóleonnal. Bár a támadás hamis, Dantes nem tudja bizonyítani igazát, így sorsa megpecsételődik. Az ifjút If várának börtönébe viszik. A rabság évei kilátástalanul telnek, míg egy nap csodával határos fordulat következik be. Dantes egy ismeretlen börtöntárs halála révén nemcsak megszökik a rabságból, de jelentős vagyonra is szert tud tenni. A börtön falain kívül új élet várja a férfit. Edmond Dantes-mégha csak képletesen is, de – meghal, és helyébe lép Monte Cristo grófja. A titokzatos férfi útra kél, hogy bosszút álljon megnyomorítóin. A párizsi elit hamar felfigyel a megnyerő külsejű úriemberre. A gróf pedig céltudatosan halad útján, amely a végső bosszú felé vezet. Egyetlen személy , aki elbizonytalaníthatja, az egykori szerelme, Mercedes. Vajon a szerelem kiűzheti-e a férfi szívéből a féktelen bosszúvágyat, vagy a börtönévek végleg megölték azt a személyt, aki egykor volt Edmond Dantes? Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély – mindenegyütt a színpadi műben, ahogy Dumas örökérvényű regényében is.

Szomor György dalaival igaz musicalként mutatkozik meg a klasszikus alkotás. Az ExperiDance tánckara és a békéscsabai Jókai Színház közös produkciója. Az előadást koreografálta Román Sándor.

 

Szereposztás

Dumas, a szerző: Vastag Tamás
Edmond Dantes, Monte Cristo grófja: Szomor György
ifjú Edmond Dantes: Gulyás Attila
Mercedes: Gubik Petra / Kisfaludy Zsófia
Fernand, később Morcerf grófja: Csomós Lajos
Danglars: Bartus Gyula / Várfi Sándor
Villefort: Vasvári Csaba / Presits Tamás
Faria Abbé: Szőke Pál
Albert, Mercedes fia: Biró Gyula
Haydée: Tatár Bianka / Gábor Anita
Jacopo: Katkó Ferenc
Bonifacio: Gerner Csaba
Pacalio: Palla Szabina / Liszi Melinda / Lapis Erika
Napoleon / Börtönőr: Vadász Gábor

valamint az EXPERIDANCE TÁNCTÁRSULAT TELJES TÁNCKARA


Rendező: Szomor György
Díszlet: Fekete Péter
Jelmez: Papp Janó
Koreográfus: Román Sándor
Zenei vezető: Gulyás Levente
Súgó: Liszi Melinda
Ügyelő: Halász Péter
Látvány, vetítés: Madár
Dramaturg: Zalán Tibor
Díszlettervező asszisztens: Egyed Zoltán
Rendezőasszisztens: Czitor Attila

Támogatóink