Havasi Balázs
és az ExperiDance

Alkotóközösségben a két magyar kulturális csúcsteljesítmény

2018. novemberétől számtalan európai nagyvárosban (Bukarest, Krakkó, Gdansk, Bécs) ismét eredeti ExperiDance koreográfiák tették teljessé Havasi Balázs virtuóz darabjait, a Havasi/ExperiDance 2018 Europe Tour Aréna koncertsorozatán.

A Vona Tibor által kezdeményezett együttműködés 2014-ben indult, amikor 6 zeneműhöz készített az ExperiDance eredeti koreográfiát. Az idei koncert dupla teltházat hozott a Budapest Arénában, a fő attrakció Sir Karl Jenkins világhírű Adiemus tétele volt, mely hihetetlen táncművészeti élménnyel párosult. A közös sikert az alkotók anno egy különleges színházi előadással, egy évzáró Grand Finale-val ünnepelték meg a RaM Colosseumban.

Havasi Balázs sikerének kulcsa a valódi eredetiség. Megteremtette saját zenei világát, amely ötvözi a klasszikus zene örökségét a világzene sokszínűségével. Világszerte különlegességnek számít, hogy a saját szerzeményeit adja elő rendkívüli kifejezőerővel, ezáltal saját érzéseit, gondolatait fogalmazza meg a zene nyelvén.

 Az ExperiDance Tánctársulat teljesen egyedi stílust képvisel, mely a magyar néptánc elemeiből építkezve, azokat népszerű modern táncokkal fokozva mesél el történeteket. Az ExperiDance egész estés produkciói mind Román Sándor koreográfus és a társulat eredeti produkciói, páratlanul gazdag, energikus világot varázsolva a színpadra. A magyar tánckultúra „utazó nagykövetei” 12 országban több mint 2 500 teltházas előadás során bizonyították, hogy modern, világszínvonalú előadásmódban a magyar tánc bárhol képes rabul ejteni a közönség szívét.

 A két produkcióban közös, hogy nem elégszenek meg sablonmegoldásokkal és mindig az újat, a még jobbat keresik a klasszikus műfaji korlátok ledöntése árán is.

 2019-ben is új, grandiózus tervekkel folytatják együttműködésüket!

Támogatóink