Különleges előadással és rengeteg gyermekkel készül az ExperiDance

2017.05.26.

Különleges produkcióval, több mint 80 táncakadémiai növendékével áll színpadra június 9-án az ExperiDance a RaM Colosseumban!

Tavaly szeptemberben útjára indult Román Sándor szakmai vezetésével az ExperiDance Táncakadémia, ahol a neves mesterektől a növendékek már nemcsak láthatják, de meg is tanulhatják az évek során legendássá vált és elismert ExperiDance stílust. Az indulás óta rengeteg ifjú jelentkező érkezett az Akadémiára, akik mára olyan magas szintű táncképességeket szereztek, hogy bátran állhatnak a színpadra – és ezt bátran meg is teszik.

A nagyidai cigányok XVI. századi mondája, mely szerint Csóri vajda és kis vándorcigány közössége bent rekedt a Nagyida várát ostromló osztrák seregek gyűrűjében, az ExperiDance repertoár egyik legsikeresebb előadása lett. Az Akadémia növendékei hosszú időn keresztül, elképesztő odaadással és kitartással gyakorolták a darab koreográfiát, amellyel elérkeztek addig a pontig, hogy színpadon is megmutathassák mindazt, amit tanultak.

Eleinte 14 tanuló állt színpadra a Nagyidai Cigányok cigánytábor-jelenetében, majd később ez a létszám 38 főre bővült. Így a gyerekek már nemcsak egy, a darab több részében is szerepeltek: a már említett cigánytáborban, az első rész zárásában, valamint a fináléban. Június 9-én azonban egy egészen különleges előadásra készül a társulat, hiszen nem kevesebb, mint 82 növendék fog lehetőséget kapni a fellépésre!

Mindez nemcsak a gyerekeknek, de az Akadémiának is különleges pillanat, amit nagy várakozás kísér. A növendékek nagyon elhivatottak és lelkesek, sokuk osztálykirándulást, egyéb családi programot félre téve jár rendszeresen a próbákra a sikeres fellépés érdekében.

Ennek szellemében fogják megeleveníteni a nagyidai históriát a RaM Colosseumban június 9-én, méghozzá 82 növendékkel.

Az előadásra már kaphatóak a jegyek a főváros első élményszínházának weboldalán.

Hír megosztása:

Támogatóink