Apassionata

Európa legnagyobb lovas és táncos színháza

Az Apassionata Európa legnagyobb lovas színháza, mely évről-évre új, monumentális produkcióval jelentkezik. Az előadásokat közel 100 nemzetközi fellépő – táncosok, zenészek, művészek –, valamint több mint 50 ló – a világ legnemesebb, legritkább fajtáiból – teszi látványossá, a legnagyobbtól a világ legkisebb csődöréig. A két órás show lenyűgöző technikai és fényeffektusokkal, elbűvölő jelmezekkel, kosztümökkel és kizárólag az alkalomra komponált zenével készül, és évente több mint fél millió nézőt szórakoztat.

 

A 2014-es produkció, az "Aranyösvény" során 135 tonna homok, 1,5 tonna alom, 1,5 tonna széna és 1,2 tonna zab került felhasználásra. Az előadást olyan, a lovas világban ismert és kedvelt trükkök díszítik, mint például a „magyar posta” látványelem, de nem ez a pro- dukció egyetlen magyar vonatkozása: a show kiemelt rendezője ugyanis Román Sándor koreográfus, a táncosok pedig az ExperiDance nemzetközi tánckarából kerültek ki. A premierre 2014. november 1-jén került sor a németországi Riesában, a SACHSEN Arenában, többszörös teltház előtt. Az eseményről az M1 Híradó, a Duna TV és a Magyar Nemzet is beszámolt. Az APASSIONATA jelenleg – Németországon kívül – Svájcban, Dániában, Ausztriában, Csehországban, Belgiumban és Finnországban turnézik.

 

Az Apassionata 2017-es produkciója, az "Der Traum" (Az Álom). Az előző darab óriási sikerének köszönhetően a színpadi rendező ismét Román Sándor lesz. Az ExperiDance alapcsapatának és az Apassionata show táncművészei több héten keresztül próbáltak együtt a budapesti Váci úti székház próbatermében. Premier, európai turnébemutató, 2017. október 28-án, Riesában. A fantasy világában játszódó történet főszereplői egy testvérpár, Amy és Tracy, akik gondtalanul élnek a gyönyörű virágairól híres Jersey szigetén. Ám egy napon titokzatos árnyak jelennek meg, nyomukban pedig egy sátor tűnik elő a semmiből. A sátoron egy tábla hirdeti: "A világ tükrei", Amy és Tracy pedig nem tudnak ellenállni kíváncsiságuknak és közelebb merészkednek...


Az Apassionata és az ExperiDance kreatív alkotóstábja és előadóművészei immáron 2006 óta dolgoznak azon közösen, hogy nézőiket megörvendeztetve, megújulva évről-évre jobbat, szebbet és többet adhassanak.

Támogatóink