Táncművészeti Egyetem és az ExperiDance Tánctársulat

2017.03.14.

Az egyetemi képzési kínálat bővítésére, az MTE vezetése a fenntartó EMMI egyetértésével és támogatásával, valamint az ExperiDance-szel együttműködve úgy döntött, hogy szeptembertől elindítja a Táncművész alapszak színházi táncművész specializációt.

A képzési idő 5 tanév, a tervezett hallgatói létszám 24 fő / évfolyam, a képzés 3 évenként indul. A közismereti oktatást a Magyar Táncművészeti Egyetem Nádasi Ferenc Gimnáziuma és Kollégiuma biztosítja, a szakmai tanulmányok mint képzési hely, az ExperiDance Váci úti székhelyén zajlanak. Az egyetem az újonnan létrehozandó tanszéket az első évben a képzési helyen működteti, valamint a szakmai oktató kar egy részét biztosítja, míg a befogadó az infrastrukturális feltételeket az ExperiDance biztosítja, az MTE pedig szakmai oktatói karát kiegészíti az ott tanító művészekkel.

A képen: Szakály György az MTE rektora, Antal József az MTE kancellárja, Román Sándor, az ExperiDance alapítója, művészeti vezetője és Vona Tibor, az ExperiDance alapítója, ügyvezető igazgatója.

Hír megosztása:

Támogatóink