Fesztiváludvarunk

NYÁR VAN A GYÁRBAN!

Négyszeres teltházzal és a várakozásokat felülmúló sikerrel indult a Factory Fesztiváludvar. Az ExperiDance Tánctársulat 2016 márciusában megálmodott, és augusztus 3 és 7 között már meg is valósított nyári fesztiválját nagy szeretettel és érdeklődéssel fogadták a nézők és a sajtó képviselői. Mondhatjuk, hogy a romantikus 19. századi környezetbe épült játszóhely felkerült Budapest kulturális térképére. 

 

A színpadon olyan sikerdarabok jelentek meg a nyári éjszakában, mint a 100 Tagú Cigányzenekarral közös Fergeteges - A királyné, a gróf és a cigánylány, a márciusi bemutatója óta folyamatos teltházzal futó Omega musical, a Gyöngyhajú lány balladája, az ExperiDance 15 éves jubileumi darabja, az Ezeregyév - Generációk, vagy a közönségkedvenc Nagyidai Cigányok. Vendégprodukcióként a Coincidance Merlin című ír sztepp show-ja hozott varázslatos hangulatot. Reméljük, jövő nyáron az ExperiDance repertoár mellett még több szórakoztató színházi produkciót köszönthet a Factory Fesztiváludvar!

 

A Factory Fesztiváludvarról

 

A kreatív megoldásairól híres ExperiDance 2016 januárjában költözött be a volt Láng Gépgyár műemlék épületébe, melyet az elmúlt két évben eredeti szépségében állítottak vissza. A mára világsikerű tánctársulat év közben a RaM Colosseumban játszik, de az irodák, műhelyek és próbatermek a Forgách utcánál található gyárba költöztek. Itt a romantikus hangulatú, 1 500 m2-es udvar adta magát egy nyári szabadtéri színház felépítéséhez, ami 2016 augusztus elején meg is valósult egy 14 m széles színpad és összesen 780 férőhelyes lelátók felállításával.

Ez a Factory Fesztiváludvar, mely a nyitó év robbanásszerű sikere alapján biztos, hogy független nyári színházközponttá növi ki magát.

A helyszín metróval nagyon könnyen megközelíthető, de az autóval érkezőknek a parkolás ingyenes, rossz idő esetén pedig ajándék ExperiDance esőkabátot biztosítanak a nézőknek!

 

 

 

 A Factory Fesztiváludvar támogatója a Porsche Hungária Kft.

Galéria

Támogatóink